Facebook

Video klipovi

STRANICE

KNJIGE

1.Zhou Zihe

2.Kanbun Uechi

3.Kanei Uechi

4.Mario Topolšek

5.Igor Prašnikar

6.Nedjeljko Kalac

7.Namik Dizdarević


UČITELJI

KONTAKT

Karate Klub "Delta"

Podpinjol 2, Rijeka, Croatia

Sportski Centar "Mlaka"

e-mail:dinamik07@msn.com

mob.091/25 15 675


Sportski Centar Mlaka, Podpinjol 2, Rijeka

Karate Klub Delta karate_fizicka_priprema.pdf Uechi ryu.pdf

Knjiga N.Dizdarevića "Uechi Ryu Karate Do" u potpunosti objašnjava borilački stil koji u borenju koristi principe tigra, ždrala i zmaja. Ovo je rijedak karate stil i poseban po tehnikama Wa-uke i sanchin dachiu. Ono što najviše impresionira je Sanchin kata ili vježba "čelične ptice". Ovom se vježbom tijekom vremena od tijela stvara neprobojni oklop koji odolijeva i najjačim udarcima.


U širokoj lepezi karate stilova Uechi ryu se izdvaja po principima na kojima se zasniva a to su: princip tigra, ždrala i zmaja.

Uechi ryu je oblik borenja preuzet u originalnom obliku iz kineskog borilačkog sistema zvanog Pangainoon razvijan kasnije na Okinawi.

 Osnivač stila je kinez Zhou Zihe koji bio je majstor “Tigrovog stila”. Tehnike tigra su skokovi, hvatovi i udarci “tigrovom šapom”.

Pangainoon je sinteza u koju je, pored postojećeg znanja, ugradio naučeno znanje tehnike “Bijelog ždrala” čije su tehnike kružni blokovi i napadi vrhovima prstiju poput ždrala koji napakda kljunom.

Tome dodao svoje filozofsko taoističko opredjeljenje postavivši zmaja kao simbol razvoja energije koja se generira tijekom vježbanja


Kratki film prikazuje tehniku borenja Uechi ryu karatea. Prikaz izvode naši članovi .


Trener Uechi ryu karatea Namik Dizdarević Knjiga Namika Dizdarevića

Uechi ryu karate u akciji

Sanchin kata Što karakterizira Uechi ryu

 Na treninge Uechi ryua dolaze stariji od 14 godina jer su tehnike strogo borilačke i primjenjive u realnoj situaciji. Mnogi su upiti da li se vježba u stilu mješovitih borilačkih vještina. Odgovaramo da je Uechi ryu stil prenesen u originalnoj formi onako kako se vježbao još u Kini kada je borilačka vještina bila potrebna da bi se sačuvao vlastiti život. Zato postoje mnoge opasne tehnike koje se primjenjuju na treningu. Važno je to da ovoj vještini mogu prići samo ljudi otvorena srca koji žele naučiti originalni Kinesko-Okinawljanski stil tigra, ždrala i zmaja, ne da bi napadali druge, već da bi obranili slabije. To je i smisao borilačkih vještina.


Sanchin kata je prva i osnovna kata Uechi ryu karatea. Smatra se da je Sanchin uopće prva nastala kata od kreatora Bodhidarme, indijskog princa koji je širio Mahajana budizam u Kini. Sanchin nije borbena kata. Ona nas uči principima snage, disanja, fokusa i tehnike koje kasnije treba slijediti tijekom vježbanja.

Nastup članova kata tima Karate Kluba Delta na Evropskom prvenstvu u Lisabonu 2014.g.

  Namik Dizdarević viši je sportski trener karatea. Predaje karate u Hrvatskoj Olimpijskoj Akademiji, instruktor je borilačkih vještina u školi za izobrazbu zaštitara i trener je Uechi ryu karatea u Karate Klubu Delta.

Dva puta je posjetio postojbinu karatea Okinawu 1985.g. i 1997.g. gdje je učio kod najboljih učitelja Uechi ryu karatea.

Više puta je odlazio u Kinu na izučavanje kineskih borilačkih vještina i dva puta posjetio legendarni Shaolin hram kojem se pripisuje nastanak modernih borilačkih vještina.

U Karate Klubu Delta od 1986.g. do danas podučavao je Uechi ryu više od 1500 vježbača. Tijekom dugogodišnjeg rada razvio je sistem vježbanja koji naziva Hrvatski Uechi ryu koji je zadržao originalnost vježbanja ali i moderni pristup koji je prilagođen sportskom karateu.

Namik Dizdarević u Shaolin hramu 2002.g.

www.karateklubdelta.hr©2016.g. Sportski Centar Mlaka, Rijeka, Croatia

Započeti s vježbanjem Uechi ryu karatea u našem klubu otvoriti će novu stranicu vašeg života u tome što ćete već nakon kratkog vremena opsjetiti porast snage u tijelu.

Vremenom će vještina kojom se bavite postati sve bolja. Naučiti ćete ovaj primjenjiv borilački sistem i postati ćete sigurniji u sebe.

Biti vješt i biti siguran želja je svih ljudi.

Započnite s vježbanjem!

Home